Prezantimi i shpërndarjes së nxehtësisë LED

Dritë LEDNë ndërtimin në vend, jetëgjatësia e shërbimit të llambës LED dhe efekti i përdorimit të saj janë të lidhura ngushtë me shpërndarjen e saj të nxehtësisë.Nëse efekti i shpërndarjes së nxehtësisë së llambës LED nuk është i mirë, ai do të ndikojë drejtpërdrejt në jetën e shërbimit të produktit dhe efektin e aplikimit.Prandaj, roli i radiatorit LED është veçanërisht i rëndësishëm.Në përgjithësi, përbërja eDritat LEDështë i përbërë nga LED, struktura e shpërndarjes së nxehtësisë, drejtuesi dhe lente.Pjesa më e rëndësishme e strukturës së tij të shpërndarjes së nxehtësisë është ngrohësi LED.Më poshtë do të prezantojmë në detaje disa metoda të zakonshme të shpërndarjes së nxehtësisë së radiatorëve LED.

Hyrje në metodat e zakonshme të shpërndarjes së nxehtësisë së radiatorëve LED:

1. Lavaman ngrohjeje LED-Finlat e lavamanit të nxehtësisë prej alumini

Pendat e rrezatimit të aluminit janë metoda më e përdorur e shpërndarjes së nxehtësisë për radiatorët LED, kryesisht për të rritur zonën e shpërndarjes së nxehtësisë së radiatorit përmes fletëve rrezatuese të aluminit.

2. Predhë plastike LED përçuese termike e lavamanit të nxehtësisë

Predha plastike përçuese termike zëvendëson lidhjen e aluminit me izolim LED dhe plastikë të shpërndarjes së nxehtësisë për të rritur kapacitetin e rrezatimit të nxehtësisë për të arritur qëllimin e shpërndarjes së nxehtësisë.

3. Trajtimi me rrezatim sipërfaqësor i lavamanit të nxehtësisë LED

Trajtimi me rrezatim sipërfaqësor është aplikimi i bojës që shpërndan nxehtësinë e rrezatimit në sipërfaqen e llambës LED për të rrezatuar nxehtësinë larg nga sipërfaqja e strehimit të llambës për të arritur qëllimin e shpërndarjes së nxehtësisë.

4. Radiator LED-mekanika e lëngjeve të ajrit

Mekanika e lëngut të ajrit përdor formën e strehës së llambës LED për të krijuar ajër konvektiv për të arritur qëllimin e shpërndarjes së nxehtësisë.Kjo është gjithashtu metoda aktuale e shpërndarjes së nxehtësisë me kosto më të ulët.

Më sipër janë 6 metodat kryesore të shpërndarjes së nxehtësisë të zakonshme për radiatorët LED.

Një përmbledhje e disa problemeve të shpërndarjes së nxehtësisë LED, mënyra më e mirë për të shpërndarë nxehtësinë e llambës led, problemi i shpërndarjes së nxehtësisë së llambës led, çfarë do të ndodhë nëse shpërndarja e nxehtësisë së rruazës së llambës led nuk është e mirë, jastëku i shpërndarjes së nxehtësisë së rruazës së llambës led duhet të izolohet, metoda e shpërndarjes së nxehtësisë së llambës led dhe zona e shpërndarjes së nxehtësisë së rruazës së llambës led, shpërndarje e nxehtësisë së rruazës së llambës led të bërë vetë, silikoni i shpërndarjes së nxehtësisë së rruazës së llambës led yndyrat, rruaza e llambës led me 1 w duhet të shpërndajë nxehtësinë, dizajni i shpërndarjes së nxehtësisë së rruazës së llambës led, shpërndarje e nxehtësisë së rruazës së llambës led 1 w sa sipërfaqe, rruaza e llambës led shpërndarjen e nxehtësisë temperatura e pllakës së aluminit, rruaza e llambës led llogaritja e shpërndarjes së nxehtësisë Metoda dhe formula, rruaza e llambës LED Shpërndarja e nxehtësisë është e madhe, llamba LED për shpërndarjen e nxehtësisë të veçantë, llamba LED saldimi me rruaza dhe koha.


Koha e postimit: 24 shtator 2021
WhatsApp Online Chat!