Prezantimi i shpërndarjes së nxehtësisë LED

Dritë LEDNë ndërtimin në vend, jeta e shërbimit të llambës LED dhe efekti i përdorimit të saj lidhen ngushtë me shpërndarjen e nxehtësisë së saj. Nëse efekti i shpërndarjes së nxehtësisë së llambës LED nuk është i mirë, ai do të ndikojë drejtpërdrejt në jetën e shërbimit të produktit dhe efektin e aplikimit. Prandaj, roli i radiatorit LED është veçanërisht i rëndësishëm. Në përgjithësi, përbërja e dritave LED përbëhet nga LED, struktura e shpërndarjes së nxehtësisë, drejtuesi dhe lentet. Pjesa më e rëndësishme e strukturës së tij të shpërndarjes së nxehtësisë është lavamani LED. Më poshtë do të prezantojmë në detaje disa metoda të zakonshme të shpërndarjes së nxehtësisë të radiatorëve LED.

Hyrje në metodat e zakonshme të shpërndarjes së nxehtësisë të radiatorëve LED:

1. Lavatriçues LED-fins lavaman alumini

Finat rrezatues prej alumini janë metoda më e përdorur e shpërndarjes së nxehtësisë për radiatorët LED, kryesisht për të rritur zonën e shpërndarjes së nxehtësisë së radiatorit përmes fineve rrezatues alumini.

2. Lavaman LED me predhë plastike përçuese termikisht

Predha plastike përçuese termike zëvendëson aliazh alumini me izolim LED dhe plastikë të shpërndarjes së nxehtësisë për të rritur kapacitetin e rrezatimit të nxehtësisë për të arritur qëllimin e shpërndarjes së nxehtësisë.

3. Trajtimi me rrezatim i lavamanit të ngrohjes-sipërfaqe

Trajtimi me rrezatim sipërfaqësor është aplikimi i bojës rrezatuese të shpërndarjes së nxehtësisë në sipërfaqen e llambës LED për të rrezatuar nxehtësi larg sipërfaqes së strehimit të llambës për të arritur qëllimin e shpërndarjes së nxehtësisë.

4. Radiator LED -mekanika e lëngjeve të ajrit

Mekanika e lëngut të ajrit përdor formën e strehimit të llambës LED për të krijuar ajër konvektiv për të arritur qëllimin e shpërndarjes së nxehtësisë. Kjo është gjithashtu metoda aktuale e shpërndarjes së nxehtësisë me kosto më të ulët.

Më sipër janë 6 metodat kryesore të shpërndarjes së nxehtësisë të zakonshme për radiatorët LED.

Një përmbledhje e disa prej problemeve të shpërndarjes së nxehtësisë LED, mënyra më e mirë për të shpërndarë nxehtësinë e llambës led, problemi i shpërndarjes së nxehtësisë të llambës led, çfarë do të ndodhë nëse shpërndarja e nxehtësisë e rruazës së llambës së udhëhequr nuk është e mirë, jastëku i shpërndarjes së nxehtësisë së rruazës së llambës së udhëhequr duhet të izolohet, metoda e shpërndarjes së nxehtësisë së llambës së udhëhequr dhe zona e shpërndarjes së nxehtësisë të rruazës së llambës së udhëhequr, shpërndarja e nxehtësisë e rruazës së llambës të bërë nga vetja, silikoni i shpërndarjes së nxehtësisë nga rruaza e llambës led yndyrat, rruaza e llambës së udhëhequr nga 1w duhet të shpërndajnë nxehtësinë, dizajni i shpërndarjes së nxehtësisë nga rruaza e llambës, shpërndarja e nxehtësisë e rruazës së llambës 1w sa zonë, temperatura e pllakës së aluminit të shpërndarjes së nxehtësisë nga rruaza e llambës, llogaritja e shpërndarjes së nxehtësisë nga rruaza e llambës led Metoda dhe formula, rruaza LED e llambës shpërndarja e nxehtësisë është e madhe, shpërndarja e nxehtësisë e rruazës së llambës LED është e veçantë, temperatura dhe koha e saldimit me rruaza të llambës led.


Koha e postimit: Shtator-24-2021
WhatsApp Online Chat!