Midlene, metoden og praktisk anvendelse av innendørsbelysning

På grunn av den kontinuerlige utviklingen av nye kunstige lyskilder, nye materialer og nye lamper og lykter, øker de kunstneriske prosesseringsteknikkene ved bruk av kunstige lyskilder dag for dag, og gir oss mer fargerike midler og metoder for lysmiljødesign.

(1) Kontrast av lysInnendørs belysning

Det er lysstyrkekontrast av lys, kontrast av lys og skygge, kontrast av lys og farge, etc.

1. Lysstyrke sammenligning av lys.Under belysning av direkte lys eller nøkkellys vil en høy lysstyrkekontrast oppnå en lys atmosfære;tvert imot, ved diffust lys vil en lav lysstyrkekontrast gi en kjedelig atmosfære.

2. Lys og skygge kontrast (lys og mørk kontrast).Kontrasten av lys og skygge kan uttrykke formen på objektet og produsere en tredimensjonal effekt.Bruk av lys- og skyggeeffekter i lysmiljøet kan øke den dekorative atmosfæren i miljøet, passe til folks visuelle psykologi og få folk til å føle seg komfortable.

3. Lys og fargekontrast.Bruk lyskildefarger av forskjellige fargetoner i et spesifikt rom, eller glødelamper projiseres inn i et spesifikt fargebelagt rom for å danne en fargefasekontrast av lys for å møte funksjonelle krav, eller mellom samme fargetone, lysstyrken til lyskontraster , for å vise effekten av lys og fargekontrast fullt ut.

(2) Lysnivået

Når lyset er opplyst, endres overflaten fra lys til mørk eller fra grunt til dyp, og viser omrisset av lyset og danner en lagdelt effekt.Denne effekten produseres av posisjonen, retningen, intensiteten til det indre lyset og egenskapene og fargen til overflatematerialet, og har den uttrykksfulle kraften til lysgjengivelse.

(3) Bøyning av lys

Lysets bøyning er kontrollen av lysets intensitet.I delen som trenger sterk kontrast, brukes det direkte lyset eller nøkkellyset til å produsere en spotlight-effekt, og atmosfæren er lys og varm, slik at den kan stimulere folks syn først, og dermed tiltrekke folks oppmerksomhet eller interesse for denne delen.Tvert imot, i sekundære anledninger brukes diffust lys for å produsere en relativt lav lysstyrke, atmosfæren er svak og myk, og det trekkes ikke spesielt til folks oppmerksomhet.


Innleggstid: Mar-03-2022
WhatsApp nettprat!