Воведување на LED дисипација на топлина

Лед светилкаВо изградбата на лице место, работниот век на LED светилката и ефектот од неговата употреба се тесно поврзани со нејзината дисипација на топлина.Ако ефектот на дисипација на топлина на LED светилката не е добар, тоа директно ќе влијае на работниот век на производот и на ефектот на апликација.Затоа, улогата на LED радијаторот е особено важна.Општо земено, составот наLED светлае составен од LED, структура за дисипација на топлина, двигател и леќа.Најважниот дел од неговата структура за дисипација на топлина е LED ладилникот.Подолу ќе воведеме детално неколку вообичаени методи за дисипација на топлина на LED радијаторите.

Вовед во вообичаените методи за дисипација на топлина на LED радијаторите:

1. LED ладилник-алуминиумски перки за ладилник

Алуминиумските перки кои зрачат се најчесто користениот метод за дисипација на топлина за LED радијаторите, главно за зголемување на површината на дисипација на топлина на радијаторот преку алуминиумски перки што зрачат.

2. LED ладилник-термички спроводлива пластична обвивка

Топлинската спроводлива пластична обвивка ја заменува алуминиумската легура со LED изолација и пластика за дисипација на топлина за да го зголеми капацитетот на топлинско зрачење за да ја постигне целта на дисипација на топлина.

3. Третман со зрачење на површината со ЛЕД топлина

Третманот со површинско зрачење е да се нанесе боја што ја дисипира топлината на зрачењето на површината на LED светилката за да зрачи топлина подалеку од површината на куќиштето на светилката за да се постигне целта на дисипација на топлина.

4. LED радијатор-механика на воздушни течности

Механиката на воздушни течности го користи обликот на куќиштето на LED светилката за да создаде конвективен воздух за да ја постигне целта на дисипација на топлина.Ова е, исто така, актуелниот метод за подобрена дисипација на топлина со најевтина цена.

Горенаведените се 6-те главни методи за дисипација на топлина заеднички за LED радијаторите.

Резиме на некои од проблемите со дисипација на топлина на LED, најдобриот начин за дисипација на топлината на LED ламбата, проблемот со дисипација на топлина на led ламбата, што ќе се случи ако дисипацијата на топлина на зрната на LED светилката не е добра, Треба да се изолира подлогата за дисипација на топлина на ламбата со лед светилка, методот на дисипација на топлина на лед светилката и површината за дисипација на топлината на перничето на лед светилка, Самопроизведена дисипација на топлина од лед светилка, силикон за дисипација на топлина од ламба маснотии, 1w ламба за лед треба да ја троши топлината, Дизајн на дисипација на топлина на мониста на led светилка, дисипација на топлина од мониста на led светилка 1w колкава површина, дисипација на топлина од лед светилка Температура на алуминиумска плоча, лед светилка пресметување на дисипација на топлина на метод и формула, зрно на LED светилка дисипација на топлина е голема, LED светилка мушка дисипација на топлина специјални, LED светилка мушка температура заварување и време.


Време на објавување: 24-ти септември 2021 година
WhatsApp онлајн разговор!