Мерки на претпазливост при инсталирање на LED светла со ленти (1)

1. Забрана за работа во живо

НаLED светло за лентае зрната на LED светилка заварена на флексибилното коло со специјална технологија за обработка.Откако ќе се вгради производот, ќе се напојува и осветлува, а главно се користи за украсно осветлување.Вообичаените типови се нисконапонски светлосни ленти од 12V и 24V.За да се избегне оштетување на светлосните ленти поради грешки во процесот на монтажа и работа, строго е забрането ракување со светлосните ленти при поставување на светлосни ленти.

2. Барања за складирање наLED светла со лентиLED ленти

Силика гелот на LED светилки има својства за апсорпција на влага.Лесните ленти треба да се чуваат во сува и затворена средина.Се препорачува периодот на складирање да не е премногу долг.Ве молиме користете го или повторно затворете го навреме по отпакувањето.Ве молиме не отпакувајте пред употреба.

3. Проверете го производот пред да го вклучите

Целата ролна светлосни ленти не треба да се напојува за да ја осветли светлосната лента без да ја расклопите намотката, пакувањето или да се натрупате во топка, за да избегнете сериозно создавање топлина и да предизвикате дефект на ЛЕР.

4. Строго е забрането притискање на ЛЕР со остри и тврди предмети

НаLED светло за лентае LED светлосни мониста заварени на бакарна жица или флексибилно коло.Кога производот е инсталиран, се препорачува да не ја притискате површината на ЛЕР директно со прстите или тврдите предмети.Строго е забрането да се газите на LED светлата со ленти, за да не се оштетат монистрата на LED светилката и да не се запали LED светилката.

5. LED светла со лентисечење

Кога е поставена светлосната лента, според должината на поставувањето на локацијата, доколку има ситуација на сечење, светлосниот ленти треба да се исече од местото означено со симболот за ножици на површината на светлосната лента.Строго е забрането да се сече светлосната лента од други места без траги за сечење, што ќе предизвика уредот да не свети.Откако ќе се исече водоотпорното LED светло за лента, потребно е да се хидроизолира на сечената положба или на крајот.


Време на објавување: 26-11-2021 година
WhatsApp онлајн разговор!